Παρασκευή, Ιουλίου 21

...θερινής νυκτός

Τα φωτάκια της πόλης τρεμοπαίζουν απόψε. Αποφάσισαν να συγχρονιστούν με τον ψυχισμό μου. Κι έχει και ένα αεράκι... ότι πρέπει!
Το μπαλκόνι μου ποτέ δεν είχε τόσο ωραία και μελαγχολική θέα ταυτόχρονα.
21 Ιουλίου σου λέει μετά. Κοντεύει και η εποχή που θα ψάχνω να βρω που πήγε το καλοκαίρι μου. Και κάτι μου λέει πως ούτε φέτος θα' χω απάντηση.
Ας χαοθούμε και λίγο χωρίς τύψεις πια. Πριν καλά καλά το καταλάβουμε θα' ναι και πάλι Σεπτέμβρης. Και μετά πάλι τα ίδια.
Τα, φυσικά και ψυχολογικά, πρωτοβρόχια δεν αργούν.

Τώρα από σενα εξαρτάται αν θα προσπαθείς να καθυστερήσεις τον καιρό μέχρι τότε ή αν θα τα περιμένεις πως και πως.
Οπότε απλά θα αρκεστώ στο να σηκώσω την πολλοστή μπύρα για απόψε, και να πιω στο υπόλοιπο του καλοκαιριού και σε ό,τι αυτό φέρει.
Ας ελπίσουμε μια φορά και σε κάτι καλό μωρέ. Ποτέ δεν ξέρεις... (;)

5 σχόλια:

  1. Καλύτερα να σιωπήσω, διότι είμαι από αυτούς που μετρούν ανάποδα τις ημέρες, μέχρι την έλευση του Σεπτεμβρίου!

    Ωραίο άσμα Άρθονυ!

    Ας πιω κι εγώ μια μπύρα.
    Στην υγειά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μενα, ένα μέρος μου, από αυτούς είναι!
      Μερσί και εις υγείαν!

      Διαγραφή
  2. (το αφήνω απλώς εδώ, ελπίζοντας οι ταξιδιάρικες σκέψεις να μην τελειώσουν ποτέ..)

    «Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα: μπαίνεις και δεν ξέρεις αν θα βγεις. Πόσοι δεν έφαγαν τα νιάτα τους – μοιραίες βουτιές, θανατερές καταδύσεις, γράμπες, πηγάδια, βράχια αθέατα, ρουφήχτρες, καρχαρίες, μέδουσες. Αλίμονο αν κόψουμε τα μπάνια Μόνο και μόνο γιατί πνίγηκαν πεντέξι. Αλίμονο αν προδώσουμε τη θάλασσα Γιατί έχει τρόπους να μας καταπίνει. Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα: χίλιοι τη χαίρονται – ένας την πληρώνει.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μόνιμος φόβος της πιθανότητας του 1 στα 1000 καραδωκεί ανά πάσα στιγμή, παρόλα αυτά. Υποθέτω εξαρτάται και από το είδος του ανθρώπου που είμαστε- ή νομίζουμε πως είμαστε.

      Οι ταξιδιάρικες σκέψεις δε θα τελειώσουν ποτέ, στο εγγυάμαι. Τώρα βέβαια αν θα ταξιδεύουν στο φεγγάρι ή μέχρι το περίπτερο για φτηνά τσιγάρα είναι άλλο θέμα!

      Διαγραφή
  3. Είναι εντελώς προσωπικό αυτό και καλύτερα απ' όλους το γνωρίζουμε ο καθένας για τον εαυτό του. Τα συμπλέγματα δημιουργούν μπλεξίματα ορισμένες φορές.

    Και όσον αφορά στις διαδρομές, εξαρτάται πάλι από τον ίδιο παράγοντα. Βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο-μισογεμάτο; Μετράει το ταξίδι- ο προορισμός; Και άλλα τέτοια κλισέ ζευγαράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή