Πέμπτη, Απριλίου 17

Ποιος ο λόγος;

Άγχος. Αυτό έχει καταντήσει να είναι το δεύτερο όνομα μου. Όπου κι αν γυρίσω το κεφάλι μου το συναντώ. Προσπαθώ συνεχώς να ξεφεύγω, και μερικές φορές τα καταφέρνω. Τα καταφέρνω όταν ξυπνάω χωρίς να πρέπει να πάω στο σχολείο. Όταν βγαίνω έξω από το σπίτι και παίρνω όμορφες, βαθιές, ουσιώδεις ανάσες. Και ναι, μερικές φορές τα καταφέρνω και με έναν καφέ στο Κέντρο, με ανθρώπους που με κάνουν να ηρεμώ.

Δεν συμβαίνει συχνά, όμως συμβαίνει. Κάποιοι καφέδες μπορούν να σου αλλάξουν την ζωή. Το πιστεύω. Πας πρωί και φεύγεις απόγευμα, μιλώντας για ώρες πάνω στα πιο τρελά και μη σχετικά θέματα.

Μιλάω. Δεν μ'αρέσει να μιλάω για μένα και για αυτά που νιώθω όμως κάποιες φορές πρέπει να συμβαίνει. Μιλώντας συνειδητοποιώ ότι λέω μαλακίες. Το ξέρω ότι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ μαλακίες αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.

Είναι μαλακία μου που ακόμη νοιάζομαι για ανθρώπους που μου φέρθηκαν σαν παιχνίδι, χωρίς να νοιάζονται για το τι μπορεί εγώ να περνάω ή να σκέφτονται το πόσο μπορεί να τους χρειάζομαι. Μεταξύ μας, γιατί να τους νοιάξει κιόλας;

Τα ''σκατά'' γίνονται περισσότερα και περισσότερα. Και δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω πλήρως. Μα προσπαθώ, δεν μετράει;

Μιλάω, μιλάω, μιλάω. Δεν κάνω τίποτα άλλο. Μιλάω καθώς κάθομαι άπραγος αντιμετωπίζοντας την ωμή, σκληρή αλήθεια. Μιλάω για πιθανότητες, υποθέσεις και μια ''Ελένη'' που ποτέ δεν θα βάλει ''το νυφικό'' να έρθει να με βρει. Ποτέ δεν θα ''πέσει στην θάλασσα για μένα''. Λογικό.

Όλα λάθος πάνε. Το βλέπω μα κυρίως το νιώθω. Ακόμη και το πιο μικρό πράγμα, θα αποκαλυφθεί και θα γίνει λάθος. Η ζωή αυτή είναι λάθος. ''Και η μικρότερη στιγμή μπορεί να αλλάξει την ζωή σου''. Κλισέ, μα κάθε μέρα το πιστεύω και περισσότερο. Αλήθεια, το πιστεύω.

Δεν βλέπω καν τον λόγο ύπαρξης όλης αυτής της κατάστασης. Ίσως και να μην υπάρχει, τώρα που το ξανασκέφτομαι. Ναι αλλά αν δεν υπάρχει γιατί νοιαζόμαστε τόσο πολύ για τα πάντα; Άρα μάλλον κάποιος λόγος ύπαρξης θα υπάρχει. Δεν τον βλέπω όμως. ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ; ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ. ΓΑΜΩΤΟ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου