Σάββατο, Νοεμβρίου 7

Ρομάντζα στη Γ' Λυκείου και άλλοι μύθοι

Τι εννοείς πως το συναίσθημα δεν πεθαίνει ολοκληρωτικά;

Κι όμως, έχω ακούσει, σε κάποια σκοτεινά μέρη, πως ο διακόπτης των συναισθημάτων δεν κλείνει για όλους στην Γ' Λυκείου.

Κάτι τέτοιο φαντάζει τουλάχιστον ουτοπικό, για εμάς, τους κυνικούς ρεαλιστές. Κι όμως, κάποιοι τα καταφέρνουν περίφημα.

Θα μας κατέτασσα σε 3 βασικές κατηγορίες.

Νούμερο 1: Οι αιώνια ερωτευμένοι. Ναι, αυτοί που ακούς και είναι μαζί 2 (Τι;) και 3 (Πώς;) και 4 χρόνια. Και δεν σου φτάνει μόνο να ακούς για την επιτυχία τους που είναι μαζί τόσον καιρό, σου κοπανάνε κι από πάνω το πόσο υπέροχα συνεχίζουν και περνάνε. Και εσένα σε τρομάζουν, σε φρικάρουν. Το ξέρεις. Δεν κάνεις τίποτα. Τυπικό. Βαρέθηκα να μην κάνω τίποτα.

Νούμερο 2:
Οι φοβισμένοι. Αχ, αυτά τα κακότυχα παιδιά. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται στην απαίσια θέση του να έχουν μια σχέση που δεν θέλουν άλλο πια. Βαρέθηκαν, τι να κάνουν; Χα! Δεν γίνεται να χωρίσουν βέβαια. Μα καλά, τρελάθηκες; Δίνουν Πανελλήνιες, δεν μπορούν να έχουν και αυτό το άγχος στο κεφάλι τους. Τους δικαιολογώ μα και τους κρίνω. "Ήξερες πως έχουν τα πράγματα, μην κλαίγεσαι." Καλή Τύχη.

Νούμερο 3: Μα φυσικά! Εδώ τοποθετώ με μεγάλη προσοχή όλες τις χαμένες ψυχές, τα περιφερόμενα ζόμπι, τα εσωτερικά νεκρά πλάσματα. Αυτά που χάνονται ανάμεσα σε ασκήσεις, αριθμούς, κλίσεις, κατεστραμμένους ψυχισμούς και κενές προσωπικότητες. Τα λυπάμαι. Μας λυπάμαι. Η έννοια της μονιμότητας σβήνεται και από τις πιο απόκρυφες γωνιές του νου μας. Δεν το κατάλαβα πότε έγινε, μα πρέπει να ήταν ανάμεσα σε αυτό το χάλια διαγώνισμα και εκείνο (εκείνα; όλα;) το Σάββατο που έκατσα μέσα για να διαβάσω.

Είναι τρελό το πόσο εύκολα χάνεσαι στην δίνη, το πόσο γρήγορα σε καταπίνει η όλη διαδικασία. Το νιώθεις, το ξέρεις, το ζεις.

Τα δάκρυα τα καταπίνω και τον λυγμό τον πνίγω. "Σύνελθε, δεν έχεις χρόνο για τέτοια."

Κοιτάζω τον ουρανό. Δεν μπορεί. Όλα θα καλυτερέψουν κάποτε. Δεν ξέρω πότε, δεν θέλω να το σκέφτομαι αλλά το ελπίζω. 

..Μα η ελπίδα πέθανε από καιρό. Δεν υφίστανται νεκραναστάσεις εδώ. Αν πεθάνει κάτι, τέλος. Game over. Game over στην ζωή. Ατυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου